Πριν λίγες μέρες με ρώτησε ένας φίλος, που ασχολείται με αγροτικά προϊόντα, πώς μπορεί να διαφημίσει τη δουλειά του μέσω της φωτογραφίας. Σκέφτηκε να ασχοληθεί περισσότερο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί σχεδόν όλος κόσμος ασχολείται με αυτά και είναι μια δωρεάν ή με μικρό κόστος διαφήμιση.

Ο δικός μου τρόπος, αν ήμουν στη θέση του, θα ήταν μέσω μιας χαρούμενης εικόνας. Μια φωτογραφία κάθε μέρα που θα την συνοδεύει ένα πολύ μικρό κείμενο. Το κακό με αυτήν την ιδέα είναι ότι θα πάρει τουλάχιστον 1 ώρα για να βγάλουμε μόνο μία φωτογραφία και να την ανεβάσουμε.

Θα πρέπει να σκεφτούμε καλά τι θέλουμε σήμερα να κάνουμε. Πως να στήσουμε τα πράγματα σε ένα σωστά φωτισμένο σημείο. Να βρούμε την πιο ενδιαφέρουσα γωνία λήψης. Να ζωηρέψουμε λίγο την φωτογραφία με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας. Και τέλος να ετοιμάσουμε το κείμενο με 10 λέξεις.

Αυτά τα πράγματα θέλουν, σε καθημερινή βάση, ένα άτομο να ασχολείται μόνο μαζί τους. Δεν μπορεί με τίποτα αυτός που θα πάει στο χωράφι να κάτσει να σκεφτεί φωτογραφίες και βλακείες. Κάλλιστα όμως θα μπορούσε να ασχοληθεί κάποιο δικό του άτομο που δεν τρέχει για τα σκαψίματα, τα ποτίσματα, τα μαζέματα, και φυσικά την πώληση των προϊόντων.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αυτό το άτομο γιατί είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πως το τζάμπα και το δωρεάν δεν δούλεψε ποτέ για κανέναν. Άρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να διαφημίσουμε τη δουλειά μας σε κάποιο μέσω κοινωνικής δικτύωσης , είναι να δούμε το παιδί μας και το ανιψάκι μας σαν συνεργάτη και όχι σαν «έλα μωρέ και τι θα κάνεις;!».

Η συμβουλή μου λοιπόν στο φίλο, αφού βλέπει ανταπόκριση στην ιδέα του, είναι να αγοράσει στην κόρη του ένα καινούργιο smartphone. Πάει το 800ικο και το 1000ικο άμοιρε πατέρα. Η νεολαία, με ένα καλό τηλέφωνο και το σωστό κίνητρο, ξέρει πως να διασκεδάζει δουλεύοντας και πως να δουλεύει διασκεδάζοντας!

Κείμενο: Τάκης Μαρκόπουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.