Η Μαρία δουλεύοντας ως προγραμματίστρια σε εταιρεία και ψάχνοντας τρόπους
χαλάρωσης και ξεκούρασης ανακάλυψε τις χειροποίητες κατασκευές. Decoupage, macrame, mix media art, crochet… έγιναν η απογευματινή της δραστηριότητα. Ακολουθώντας το πνεύμα της κάθε εποχής άρχισε να δημιουργεί χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά, καλοκαιρινά, σχολικά πραγματάκια.

Στην αρχή κράταγε τα πάντα για τον εαυτό της και την οικογένειά της. Με τον καιρό, όμως, αποφάσισε να κάνει δωράκια. Άρχιζε η σχολική περίοδος; Μια χειροποίητη κασετίνα δώρο σε κάθε ανηψάκι. Έρχονταν Χριστούγεννα ή Πάσχα; Χάριζε τα ανάλογα δωράκια σε φίλους. Μετά από μερικούς μήνες ήρθαν και οι πρώτες παραγγελίες από τρίτους. Αφού αποφάσισε ότι μπορεί και προλαβαίνει να ανταπεξέρχεται στη νέα πρόκληση, ακολούθησε το σωστό τρόπο. Βρήκε τον κατάλληλο σε γνώσεις λογιστή και προχώρησε στην έναρξη επαγγέλματος.

Το MoxiCraft γεννήθηκε από την ανάγκη χαλάρωσης μέσα στην καθημερινότητα. Χειροποίητες κατασκευές με προορισμό να γίνουν μοναδικά και ιδιαίτερα δωράκια για τον εαυτό μας και για φίλους. Η ιδέα της δημιουργίας και έξω από τους τέσσερις τοίχους έδωσε περισσότερη διάθεση για κοντινές εκδρομές. Ένα μικρό τραπεζάκι, δέκα βασικά πραγματάκια και μια κούπα καφέ είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσουμε τη φύση, δημιουργώντας ταυτόχρονα κάτι μοναδικό, κάτι δικό μας!

Κείμενο: Τάκης Μαρκόπουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.